26 серпня 2017 року в Харкові вперше в Україні відзначили День Шани воїнів та волонтерів АТО. Ініціатива його проведення належить Громадській організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області», до складу якого входять представники майже всіх волонтерських організацій, воїни Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, добровольчих батальйонів, прикордонники та ін. Ініціативу громадських організацій підтримали в Харківській обласній державній адміністрації.

Заходи розпочалися з покладання квітів на Алеї Слави міського цвинтаря № 18, де поховані 32 бійця – молоді хлопці з Харкова та області. Їх пам'ять хвилиною мовчання та почесним залпом вшанували представники волонтерських організацій області, батьки та родичі загиблих, бійці «Східного корпусу», батальйону «Донбас». У заході взяв участь й оркестр Харківського національного університету внутрішніх справ.

Єпископ Харківський та Богодухівський Української Православної Церкви Київського патріархату Митрофан провів на честь загиблих молебень.

Заходи, приурочені до Дня Шани воїнів і волонтерів АТО, продовжилися біля пам‘ятника Т. Г. Шевченку.

 

ВЗГ ХНУВС