Заступник начальника Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Василь Кобко разом із ректором Харківського національного університету внутрішніх справ генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, перерізавши символічну стрічку, відкрили стадіон «Динамо – Арена» ХНУВС.

Василь Кобко поздоровив колектив університету, курсантів, студентів навчального закладу з відкриттям нової спортивної багатофункціональної споруди: «Фізична підготовка правоохоронців є важливою складовою професійної підготовки, підготовки за європейськими стандартами. Університет готує поліцейських, які повинні вміти захистити і громадян, і державу. Це перший тренувально-спортивний комплекс європейського рівня серед навчальних закладів системи МВС України та вишів Харкова».

На новому стадіоні відбуватимуться не тільки змагання з футболу, інших видів спорту, але й тренінги,  заняття зі  спеціальної фізичної, тактико-спеціальної та тактичної підготовки з курсантами і слухачами університету, а також з поліцейськими, які проходять початкову підготовку та підвищення кваліфікації.

Проводити навчальні заняття та грати у футбол на даному полі можна за будь-якої пори року. Поле обладнане сучасним освітленням та синтетичним покриттям, є прес-центр, центр психологічної допомоги, душові та роздягальні.

Під час церемонії відкриття пройшли показові виступи секцій кафедр спеціальної фізичної підготовки, тактичної і тактико-спеціальної підготовки. Присутнім продемонстрували переміщення малих та великих  оперативних (воєнізованих) груп під час проведення спецоперації; примусову зупинку автомобіля, який рухається на великій швидкості та усунення його водія від керування; елементи рукопашного бою; вправи зі зброєю та застосування спеціальних засобів.

Після закінчення показових виступів заступник начальника Департаменту МВС України Василь Кобко, ректор університету Валерій Сокуренко та начальник  ГУНП в Харківській області Олег Бех зробили перші удари по м’ячу. Відбулася фінальна гра «Кубку Міністра внутрішніх справ України – 2017» з футболу між командами Національної поліції України та Національної гвардії України.

 

ВЗГ ХНУВС