Викладач кафедри цивільно-правових дисциплін факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ кандидат юридичний наук, доцент Марія Тіхонова взяла участь у ХII Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми фізичної культури населення, що проживає в умовах несприятливих чинників навколишнього середовища». Конференція відбулася на факультеті фізичної культури Гомельського державного університету імені Франциска Скорини (Білорусь). У конференції взяли участь представники професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів – біологи, психологи, юристи, медичні працівники, а також аспіранти, магістри, студенти, представники органів державної влади, спортивних установ тощо.

Під час роботи круглого столу, який проходив в рамках конференції, Марія Анатоліївна виступила з доповіддю «Перспективні шляхи підвищення спортивної майстерності та правові аспекти боротьби із застосуванням етично та валеологічно неприйнятних способів підготовки спортсменів». Вона зазначила, що всесвітнє антидопінгове агентство постійно розширює список заборонених препаратів, у зв'язку з чим вчене співтовариство пропонує перенести акцент з використання фармакологічних препаратів, за допомогою яких більшість сучасних тренерів приводять спортсменів до високих результатів, у бік педагогічної складової – науково-методичного супроводу тренувального процесу. Юристи дійшли висновку, що потрібно об'єднати зусилля з пошуку правових аспектів боротьби з застосуванням етично і валеологічного неприйнятних способів підготовки спортсменів.

Під час конференції також обговорювалися питання сучасних підходів до підготовки педагогічних кадрів для дошкільних установ, загальноосвітніх шкіл, вищих навчальних закладів. Розглядалися аспекти застосування оздоровчих технологій в системі фізичної культури, актуальні питання дитячо-юнацького, студентського спорту та спорту вищих досягнень, медико-біологічні та психологічні проблеми, рекреаційно-туристична діяльність, а також мінімізація екологічних шкідливостей під час занять фізичною культурою, спортом і туризмом.

 

ВЗГ ХНУВС