Студенти 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у навчальному судовому засіданні, яке відбулося в Сумському окружному адміністративному суді під головуванням заступника голови суду Володимира Соколова.

Заняття  для закріплення теоретичних знань та вдосконалення практичних навичок організувала доцент кафедри юридичних дисциплін Світлана Шоптенко. Студенти заздалегідь отримали фабулу, за якою вони готувалися до навчального судового засідання, максимально наближеного до реальності.

Головуючий суддя Володимир Соколов вислухав позиції представників обох сторін – позивача та відповідача, у ролі яких виступали студенти, задав їм запитання, заслухав свідків та дослідив надані по справі документи. По закінченню засідання суддя висловив свою думку щодо обґрунтованості сторонами своїх позицій та побажав молоді успіхів у навчанні.

Студенти, які взяли участь у навчальному судовому засіданні, отримали надзвичайно цінний практичний досвід участі в судовому процесі, відчули особливості процесуального статусу кожної сторони та отримали практичні поради від заступника голови Сумського окружного адміністративного суду.

Сумська філія ХНУВС