Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олексій Сердюк взяв участь у роботі IІІ Конгресу Соціологічної асоціації України «Нові нерівності — нові конфлікти: шляхи подолання», який проходив у Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна.

Конгрес об’єднав науковців Австрії, Білорусі, Литви, Росії, Туреччини, Угорщини, України, Чехії, Японії та інших країн. Олексій Сердюк представив результати соціологічних досліджень з актуальних проблем правоохоронної діяльності, проведених фахівцями Харківського національного університету внутрішніх справ, у двох доповідях: «Досвід паралельного проведення паперового та інтернет-опитування «Молодь та наркотики» серед студентської молоді м. Харкова» та «Якісні методи в кількісних дослідженнях правоохоронної діяльності: на прикладі моніторингу «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів».

У рамках наукового заходу відбулися засідання 8 круглих столів та працювали 24 секції, на яких науковці ділилися результатами своїх досліджень, обговорювали питання стану методології соціології в Україні, методів збору кількісної соціологічної інформації, структури нерівностей, соціальної напруженості, цінностей і культури, соціальної політики та соціальної роботи тощо.

 

ВЗГ ХНУВС