Куратор групи Ф3-102 старший викладач кафедри адміністративної діяльності поліції факультету № 3 Катерина Чишко разом із курсантами-першокурсниками відвідала виставки: «Антитерористична операція і Харківщина» та «Велич подвигу народного. 1941–1945» у Харківському історичному музеї імені М. Ф. Сумцова.

На виставці «Антитерористична операція і Харківщина» курсанти ознайомилися з подіями, які відбувалися напередодні війні на Донбасі та під час військових дій на Сході України. Передивилися курсанти й фотографії часів Революції Гідності, а також мали змогу ознайомитися з фотоматеріалами, відзнятими під час бойових дій, які розгорталися взимку 2015 року, починаючи від Слов’янська і закінчуючи Дебальцевим. Фотографії було надано українськими військовими, прикордонниками та волонтерами.

Друга виставка − «Велич подвигу народного. 1941–1945» – познайомила молодь з жахливими і трагічними  подіями, що відбувалися за часів Другої світової війни, з героїзмом українських воїнів та жахливими випробуваннями, які випали на долю українців та харків’ян зокрема. Юнаки та дівчата зацікавлено слухали розповіді працівників музею про мужність і патріотизм харків’ян в період німецької окупації, про самовіддану працю наших земляків у тилу.

Після огляду експозицій, курсанти разом із куратором ознайомилися з пам’ятниками історії та культури у центрі міста.

ВЗГ ХНУВС