У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми правового забезпечення господарської діяльності в Україні». У ньому взяли участь представники вищих навчальних закладів Харкова та інших міст України.

Під час роботи круглого столу було проаналізовано проблеми правового забезпечення господарської діяльності, розглянуто питання сучасного оподаткування господарської діяльності та фінансування господарчих суб’єктів, проблеми інвестиційної діяльності, екологічного, земельного та водного права, шляхи  вирішення сучасних правових проблем трудового права, соціального забезпечення та страхування.

Відкриваючи роботу круглого столу, радник ректора університету Олександр Бандурка передав вітання усім учасникам від ректора університету Сергія Гусарова, побажав плідної роботи, а також відзначив актуальність обраних науковцями тем. «Стан злочинності у сфері господарювання сьогодні надзвичайно високий, – зазначив Олександр Бандурка. – Це наявність тіньової економіки, відсутність податкових компромісів, протекціонізм у різних сферах надання послуг,  проблеми з інвестуванням та багато іншого. У матеріалах публікацій, надісланих науковцями, є ціла низка пропозицій щодо врегулювання цих та інших питань у сфері господарської діяльності. З огляду на те, що Харківська обласна рада нещодавно затвердила стратегію розвитку Харківської області, органам державної влади і місцевого самоврядування було б доцільно врахувати пропозиції науковців під час реалізації документа».

 

ВЗГ ХНУВС