Напередодні  Міжнародного Дня студента у Головному територіальному управлінні юстиції в Сумській області зібралися представники всіх вищих навчальних закладів міста Суми, місцевого осередку міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» та Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації для обговорення питань протидії корупції в університетах. Участь у заході взяли й представники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ – доцент кафедри юридичних дисциплін Марина Василенко та студенти другого курсу Дмитро Кубишкін і Марія Проценко.

Захід провели у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». У формі жвавого діалогу студентство, представники вишів та спеціалісти обласної юстиції окреслили основні напрямки співпраці для того, щоб не допустити це негативне явище до сумських вишів.

Перший заступник начальника юстиції у Сумській області Ірина Данильченко, звертаючись до молоді, зазначила: «Ви – майбутнє нашої нації. Так, корупція, на жаль, з’явилася у нашому суспільстві задовго до вашого народження. Проте, саме від вас залежить, якою стане наша країна у майбутньому. Саме вам під силу змінити ті негативні моральні норми, які існували десятиліттями, та забезпечити гідне життя для ваших дітей та онуків у правовій державі європейського рівня».

Сумська філія ХНУВС