Напередодні Дня Гідності та Свободи у Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч молоді з учасниками доленосних подій листопада 2013 – лютого 2014 рр. У музейній залі, де розгорнуто експозицію «Революція Гідності та АТО: сумський вимір», зібрались військовослужбовці Національної гвардії України (в/ч 3051), студенти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ та слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції». Спікерами заходу стали учасники Євромайдану громадські активісти Іван Бортник і Родіон Дученко.

Іван Бортник – очільник Сумської чоти 14-ї сотні Самооборони Майдану – поділився спогадами про свою участь у подіях Революції Гідності, важкі й трагічні протистояння між мітингувальниками та силовими структурами.

Про Євромайдан, як територію «незалежної української України», його вирішальну роль у розвитку громадянського суспільства говорив депутат Сумської обласної ради, учасник Революції Гідності й АТО Родіон Дученко. Народний обранець відзначив важливість особистої активності кожного українця у подальшому відстоюванні демократичних цінностей та ідеї європейського розвитку України. Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та в зоні АТО.

Наприкінці зустрічі присутні ознайомилися з матеріалами експозиції, присвячених подіям листопада 2013 – лютого 2014 рр.