Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідав старший радник з питань кіберзлочинності Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM Ukraine) Кіріл Мілєв (Республіка Болгарія). Мета візиту – ознайомитися з можливостями та потребами факультету № 4, який займається підготовкою фахівців у сфері кібербезпеки та боротьби з кіберзлочинністю.

Представник Консультативної місії ЄС відвідав навчально-тренувальний центр боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, спеціалізований тренінговий клас з протидії злочинам у сфері торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій, навчальний полігон з моделювання та протидії кібератакам.

Також Кіріл Мілєв зустрівся з керівництвом факультету № 4 – деканом факультету № 4 підполковником поліції В’ячеславом Марковим, заступником декана з навчально-методичної роботи Павлом Макаренком, а також науково-педагогічними працівниками кафедр кібербезпеки та інформаційних технологій, науковими працівниками науково-дослідної лабораторії захисту інформації та кібербезпеки, курсантами факультету.

Під час зустрічі провідний фахівець факультету лейтенант поліції Руслан Сень та курсант 4 курсу рядовий поліції Валерія Черновол презентували напрями діяльності навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору й напрями взаємодії з Департаментом кіберполіції Національної поліції України. Професор кафедри кібербезпеки факультету № 4 Віталій Носов ознайомив Кіріла Мілєва з діючою концепцією підготовки та підвищення кваліфікації фахівців з протидії кіберзлочинності на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, ознайомив з переліком професійно орієнтованих навчальних дисциплін, що вивчаються в університеті майбутніми фахівцями з протидії кіберзлочинності, переліком програмних та технічних засобів, що є в наявності в університеті та які необхідні для якісної підготовки фахівців з протидії кіберзлочинності, з переліком європейських навчальних закладів та правоохоронних органів, з досвідом яких є необхідність ознайомитися науково-педагогічним працівникам університету.

За підсумками візиту було досягнуто домовленості щодо подальших можливих шляхів взаємодії та співпраці Консультативної місії ЄС в Україні та Харківського національного університету внутрішніх справ у сфері протидії кіберзлочинності.

ВЗГ ХНУВС