У Харківському національному університеті внутрішніх справ на факультеті № 4 (кіберполіції) пройшов День відкритих дверей. Учні старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, коледжів відвідали навчальний заклад. З ними зустрілися проректор університету, доктор юридичних наук, підполковник поліції, до речі, випускник цього ж факультету Михайло Бурдін та керівники факультету. 

Вони розповіли за якими спеціальностями готують фахівців та про особливості відбору кандидатів на навчання. Також було визначено переможців серед школярів, які взяли участь у вікторині з інформаційної безпеки. Враховувалися не тільки правильні відповіді, але й скільки часу на них було витрачено.  За І та ІІ місце переможці отримали флешки з різним обсягом пам’яті, а за ІІІ місце – карту пам’яті для мобільного телефону.

Працівники факультету продемонстрували молоді можливості геоінформаційних систем, які використовуються поліцією в роботі, розповіли про напрямки діяльності навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, показали технічні засоби, що використовуються в роботі з цифровими слідами, продемонстрували обладнання для несанкціонованого втручання в роботу з банківським обладнанням та продемонстрували небезпечність використання мережі Wi-Fi.

По закінченні школярам запропонували ознайомчу екскурсію по університету, під час якої вони відвідали кафедри вогневої, спеціальної фізичної підготовки, навчальний відділ поліції та криміналістичний полігон, навчально-тренувальний центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, аудиторії кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки, тир, музей та ін.

ВЗГ ХНУВС