Відбувся Всеукраїнський форум «Студентство – авангард державотворення» мета якого – налагодження співпраці між органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями з питань національно-патріотичного виховання. Захід організований Міністерством молоді та спорту спільно з управлінням молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією «Молодіжна антикорупційна агенція».

У форумі взяли участь курсанти факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ капрал поліції Владислав Петров та рядовий поліції Владислав Степаненко. Під час форуму відбулося обговорення питань організації та координації інформаційно-просвітницької роботи у сфері національно-патріотичного виховання, а також відзначено внесок студентства в процеси українського державотворення. Програма триденного заходу складалася з інформаційних сесій та практичних занять в ігровій формі.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович, з молоддю також спілкувалися громадський діяч, лідер студентської революції на граніті Олесь Доній, головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Сергій Погуляй, начальник відділу національно-патріотичного виховання управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації Андрій Рибалко та ін. У своїх виступах вони аналізували причини та наслідки революційних подій, які сталися в Україні за роки незалежності, роль, яку зіграла молодь, беручи участь в цих подіях та ін. Також було розглянуто Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016–2020 рр., питання залучення молоді до її реалізації. Обговорювалися напрями взаємодії з правоохоронними органами, дієві механізми налагодження діалогу між представниками громадянського суспільства, органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями.

За результатами роботи форуму його учасники напрацювали кілька проектів заходів з національно-патріотичного виховання студентської молоді в Україні.

ВЗГ ХНУВС