На базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася Координаційна рада Харківської обласної державної адміністрації, присвячена питанням національно-патріотичного виховання. Нараду провів заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев.

Координаційна рада була присвячена вивченню досвіду роботи Харківського національного університету внутрішніх справ. «Мені приємно, що наша зустріч проходить у Харківському національному університеті внутрішніх справ, який приділяє значну увагу саме патріотичному вихованню молоді, – зазначив Анатолій Бабічев. – Цей рік був насичений новими подіями, проведенням міжнародних, всеукраїнських, обласних заходів за участю громади області. І ми з вами, дійсно, приділяли значну увагу питанням національно-патріотичного виховання в освітній, медичній, фізично-спортивній, культурній, інших сферах. Впевнений, що наступного року наша робота буде ще більш плідною. У нас дуже багато пропозицій щодо того, як покращити роботу ради. Ми врахуємо всі ідеї». 

Також Анатолій Бабічев разом із ректором університету генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком вручили відзнаки найактивнішим членам ради.

Виступаючи перед зібранням, ректор університету зазначив, що національно-патріотичне виховання курсантів, слухачів та студентів здійснюється з моменту заснування навчального закладу. Ця робота є постійною, прогнозованою та обґрунтованою, враховує сучасні потреби та погляди молоді на головні вектори загальнодержавного розвитку. Головна мета національно-патріотичного виховання це формування у молодого покоління патріотичної самосвідомості, готовності до виконання громадянського та конституційного обов’язку щодо захисту інтересів держави, прагнення брати участь в діяльності, яка спрямована на її розвиток та збереження національно-культурних традицій.

Також із доповідями виступили представник Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів Марина Полякова, яка розповіла про волонтерський рух на Харківщині та результати обласної Акції «Оберіг для Захисника України». Крайовий отаман громадської організації «Слобідське Козацьке Військо» Олег Посохов зосередився на питаннях підвищення ролі козацьких громадських об’єднань у національно-патріотичному вихованні молоді. Заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації Марія Андреас зупинилася на організаційних питаннях.

ВЗГ ХНУВС