У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте шикування з нагоди відзначення Дня Соборності України. Працівники університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури зібралися на плацу, щоб відзначити визначну подію – проголошення Злуки українських земель в єдину самостійну державу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників, які загинули у боротьбі за вільну, незалежну, Соборну Україну, та поклали квіти до пам’ятника борцям за суверенність і незалежність нашої держави.

Із визначною подією від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, ректорату та Вченої ради навчального закладу присутніх привітав проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець. Він зазначив, що 22 січня 1919 року відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українців – урочисте проголошення Злуки українських земель в єдину  державу. Україна пережила часи лихоліть, і сьогодні мужньо переносить важкі випробування, захищаючи свою територіальну цілісність і незалежність.

Зі святом присутніх поздоровив голова ради Спілки ветеранів АТО лейтенант юстиції Микола Сапелкін. Він зазначив, що представники правоохоронних органів разом з іншими патріотами гідно захищають Східні рубежі нашої держави, підтверджуючи вірність Присязі та народу України. Старший слідчий Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області майор поліції Сергій Кузнецов підкреслив, що українські воїни, які сьогодні мужньо протистоять зовнішній агресії, роблять усе, щоб зберегти державу єдиною, і своєю відданою службою наближають той час, коли День Соборності України можна буде відзначати у звільнених Донецьку, Амвросіївці, Сніжному, Новоазовську та інших українських містах.

Під час урочистостей відбулося вручення нагород курсантам та працівникам університету. Так, наказом Міністерства внутрішніх справ України цінним подарунком – годинником нагороджено курсанта 4 курсу факультету № 2 капрала поліції Дмитра Шевчука за зайняте І місце у Чемпіонаті світу з кікбоксінгу WTKA (м. Маріна-ді-Караар, Італія), де він виступав у складі збірної команди України.

Подякою голови Харківської обласної ради за високий професіоналізм у підготовці висококваліфікованих юристів для державних установ і правоохоронних органів області та з нагоди святкування Дня Соборності України нагороджені заступник начальника відділу режимно-секретного та документального забезпечення підполковник поліції Дмитро Морквін, завідувач науково-методичного відділення відділу методичного забезпечення навчального процесу підполковник поліції Вікторія Пугач і професор кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Андрій Васильєв.

Завершились урочистості виступом підрозділів карабінерів, ансамблю  барабанщиць і танцювально-театралізованою композицією художньої самодіяльності університету.

 

ВЗГ ХНУВС