Вже стало доброю традицією у Харківському національному університеті внутрішніх справ, запрошуючи абітурієнтів на Дні відкритих дверей, відзначати разом свята. Це допомагає молоді не тільки краще познайомитися із вишем, до якого вони мають намір вступати, обрати майбутню спеціальність, але й зануритися у надзвичайно цікаве та сповнене незабутніх вражень курсантське чи студентське життя.

Школярі, учні ліцеїв, батьки, вчителі, які прийшли разом з дітьми, були присутні на урочистостях, пов’язаних із врученням дипломів магістрам, а також стали учасниками свята Масляної. Творчі колективи університету виступили з тематичними музично-хореографічними композиціями, що завершилися обрядом спалення опудала, після чого розпочалися спортивні змагання, в яких взяли участь усі бажаючі – курсанти, студенти, школярі. Учасники випробували себе в перетягуванні канату, естафеті з гирями, киданні м’яча на відстань, у бою з подушками на гімнастичній лаві тощо.

Під час заходів гості також мали можливість побачити роботу фахівців-кінологів зі службовими собаками, показові виступи курсантів з тактико-спеціальної підготовки (пошук та захват озброєного злочинця), ознайомитися з військовою та спеціальною технікою, що знаходиться на озброєнні та використовується підрозділами МВС України та Національної гвардії України, експонатами Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та спеціальним обладнанням вибухотехнічної служби ГУНП в Харківській області. Присутні оглянули експозицію найбільш розповсюджених деактивованих вибухових пристроїв, що застосовуються у злочинних цілях та у районі проведення антитерористичної операції.

Майбутні абітурієнти також відвідали кафедру вогневої підготовки, навчальний відділ поліції та криміналістичний полігон, кафедру тактичної та тактико-спеціальної підготовки, спортивну залу, спортивні майданчики та тактичне містечко, музей університету, бібліотеку, гуртожиток, де мешкають курсанти, університетський спортивний комплекс «Динамо-Арена».

Усіх гостей в університеті пригощали кулішем, млинцями та гарячим чаєм.

ВЗГ ХНУВС