У Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбулася XVI науково-практична конференція «Актуальні проблеми приватного права», присвячена 96-й річниці з дня народження доктора юридичних наук, професора Василя Пилиповича Маслова. У конференції  взяли участь науковці, викладачі, аспіранти, ад’юнкти, здобувачі вищих навчальних закладів України. Серед них і науковці Харківського національного університету внутрішніх справ – Володимир Кройтор, Лариса Красицька, Олександр Кухарєв, Олександр Шишка, Олексій Зайцев, Олена Піхурець, Світлана Ясечко, Святослав Сліпченко, Тетяна Кириченко, Юрій Жорнокуй.

Присутніх привітали перший проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрій Битяк, проректор з наукової роботи Анатолій Гетьман, проректор з науково-методичної роботи Вячеслав Комаров і завідувач кафедри цивільного права № 1 Валентина Борисова.

Юрій Битяк у своєму виступі високо оцінив наукову діяльність та особистий внесок Василя Пилиповича Маслова у створення і розвиток доктрини, назвав його «неперевершеною постаттю» і зазначив: «Особливим є те, що саме ця видатна людина стояла у витоків вітчизняної цивілістики і харківської школи».

Під час пленарного засідання професор кафедри цивільного права та процесу ХНУВС Лариса Красицька виступила з доповіддю на тему «Захист сімейних прав та інтересів публічно-правовими санкціями».

 ВЗГ ХНУВС