У  бібліотеці Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся урок мужності  «Шляхами подвигу і слави», присвячений 70-річчю звільнення України від фашистів. Головне завдання, яке ставили перед собою фахівці університетської та Харківської обласної бібліотек, що проводили зустріч з першокурсниками, – виховання пошани до історичної пам’яті народу та патріотичних почуттів у молоді.

         Юнакам та дівчатам ще раз нагадали, що  війна  була не лише великою трагедією, але й героїчною боротьбою в ім’я перемоги і виживання нації. Визволення України почалося у 1942 році зі сходу, і тільки у жовтні 1944 року, у ході Карпатсько-Ужгородської операції, завершилось звільнення всієї території країни. Українські воїни у складних умовах залишилися вірними військовій присязі, проявили мужність і героїзм.

До уваги присутніх також було запропоновано розгорнуту книжково-ілюстративну  експозицію «Дорогами визволення України», яка  провела їх сторінками видань  від часів визволення України до її сьогодення.

ВЗГ ХНУВС