Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк взяв участь у  прес-конференції «Можливості діалогу у сфері реформування поліції». Під час заходу було презентовано методичні рекомендації «Діалог поліції та громади як соціальна технологія впровадження принципів «Community policing» в місцевій громаді», які присвячено проблемі використання соціальної технології діалогу у процесі взаємодії поліції та громади з метою впровадження принципів community policing на прикладі проекту «Діалог між поліцією та громадою», реалізованого Фондом Місцевої Демократії та Лабораторією мирних рішень в об’єднаній територіальній громаді Нової Водолаги Харківської області.  
Методичні рекомендації включають 3 розділи:
1. Community policing як партнерство між поліцією та громадою, в якому представлено визначення, компоненти та  організаційні засади впровадження community policing в Україні.
2.  Діалог як соціальна технологія,  в якому представлено визначення, принципи, види та можливості діалогу для впровадження принципів community policing в Україні, а також приклади  використання діалогу в роботі з правоохоронними органами.
3. Досвід впровадження принципів community policing в об’єднаній територіальній громаді Нової Водолаги Харківської області на прикладі проекту «Діалог між поліцією та громадою», в якому представлено  мету, завдання, структуру та компоненти проекту: дослідницький, діалоговий, навчальний (робота з поліцейськими та громадою) та інформаційно-культурний компонент. В рамках проекту було проведено близько 50 заходів з місцевою громадою.
Додатки містять:  
- Комплексну програму профілактики правопорушень на території Нововодолазької селищної ради на 2018–2019 роки (Щорічна програма безпеки, розроблена за результатами дослідження та на основі рекомендацій діалогової групи);  
- Проект форми публічного звіту перед громадою;  
- Індивідуальні форми звітності поліцейського;  
- Аналітичну довідку «Про громадські формування з охорони громадського порядку» та статтю «Хто такі громадські помічники поліції?».

 

Методичні рекомендації можна завантажити за посиланням:
http://univd.edu.ua/scienceactivity/index.php?usid=60&fid=2479

Цитування:
Копіна О. П. Діалог поліції та громади як соціальна технологія впровадження принципів community policing у місцевій громаді : метод. рек. / О. П. Копіна, О. С. Мірошник, О. О. Сердюк ; Фонд Місц. Демократії ; Лаб. мир. рішень ; Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : [ХНУВС], 2018. – 124 с.

DOI 10.13140/RG.2.2.18466.94404