До Міжнародного дня рідної мови у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений круглий стіл за темою «Мовне законодавство та мовна політика в Україні».

Зібрання відкрила професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко. Вона підкреслила важливість заходу та наголосила, що долучення до національної ідеї, складовою якої є мова, – важлива ознака свідомої молоді, майбутнього українського суспільства.

Висвітлюючи питання мовного законодавства, студенти висловили свої думки щодо статусу української мови як державної, спираючись на нормативно-правові акти, що стосуються державної мовної політики. Учасники заходу також зупинилися на проблемі впливу українського телебачення на формування культури сучасної української мови.

Студентами-першокурсниками було висловлено думку-настанову, що саме рідна мова є основою духовного багатства та інтелектуального потенціалу нашого народу. Лише тоді, коли чистота і довершеність мови стане особистим надбанням кожного студента, викладача, працівника університету, вона зможе утвердитися як найбільша суспільна цінність.

Сумська філія ХНУВС