У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося засідання Вченої ради. На зібранні був присутній директор Інституту вивчення проблем злочинності Національної академії правових наук України, академік-секретар відділення кримінально-правових наук дійсний член (академік) НАПрН України, заслужений юрист України Вячеслав Борисов. Він передав ректору університету заслуженому юристу України, доктору юридичних наук, генералу поліції третього рангу Валерію Сокуренку свої вибрані твори, які були видані до 75-річчя Вячеслава Івановича. Звертаючись до членів Вченої ради, академік високо оцінив роботу науково-педагогічного складу університету, а також він зазначив, що колектив навчального закладу взяв дуже високу планку і  робить усе, щоб тримати її. Про це свідчать досягнення науковців університету. Валерій Васильович подякував академіку за співпрацю з університетом, за високу оцінку діяльності вишу, яку вчений висловив на адресу колективу, та побажав Вячеславу Івановичу успіхів у здійсненні творчих планів і задумів. Книги, подаровані академіком, будуть передані до загальної бібліотеки університету, де можна буде з ними ознайомитись.

Також під час засідання Вченої ради відбулося нагородження працівників навчального закладу, які стали переможцями у конкурсі на краще наукове, навчальне та періодичне видання в системі МВС у 2017 році.

Так, за I місце в номінації «підручники»: – підручник «Адміністративна діяльність органів поліції України» (автори: О.І. Безпалова, О.В. Джафарова, В.А. Троян та ін., за заг. ред. доктора юрид. наук, доц. В.В. Сокуренка) нагороджений Сокуренко Валерій Васильович.

Бурдін Михайло Юрійович – за II місце в номінації «навчально-методичні видання»: – практикум «Історія держави і права України» (автори: О.А. Гавриленко, І.Д. Коцан та ін.; за ред. М.Ю. Бурдіна), а також за II місце в номінації «наукові періодичні видання (наукові журнали, збірники наукових праць тощо, у тому числі електронні)»: – науковий журнал «Право і Безпека». Головний редактор: М.Ю. Бурдін.

Клочко Анатолій Миколайович – за II місце в номінації «профорієнтаційна продукція»: (буклети, відеоролик «Харківський національний університет внутрішніх справ», календарі, блокноти, плакати, ручки, папки, годинники та ін.).

Бугайчук Костянтин Леонідович – за I місце в номінації «мультимедійні дидактичні засоби, електронні навчально-методичні видання, дистанційні навчальні курси»: – дистанційний курс «Основи дистанційного навчання». Розробник: Бугайчук К.Л.

Литвинов Олексій Миколайович – за II місце в номінації «довідкові видання (енциклопедії, словники, довідники тощо)»: Українська кримінологічна енциклопедія (за заг. ред. В.В. Чернєя, В.В. Сокуренка /упорядники: О.М. Джужа, О.М. Литвинов).

Стащак Микола Володимирович – за I місце  в номінації «видання, що містять інформацію з обмеженим доступом»: – монографія «Оперативно-розшукові форми протидії злочинам». Автор: Стащак М.В.

Моргунов Олександр Анатолійович – за II місце в номінації «навчальні відеофільми (відеоролики)»: – навчальний фільм кафедри спеціальної фізичної підготовки  «Легка атлетика. Техніка бігу та спеціальні бігові вправи» (авт.: Моргунов О.А., Соколов О.А., Соколова В.Ю.).

Гладкова Євгенія Олексіївна – за III місце в номінації «методики, методичні рекомендації»: – науково-методичні рекомендації «Кримінально-правовий аналіз злочинних посягань на свободу слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів» (Є.О. Гладкова, Р. С. Веприцький).

Подяку Вченої ради отримала Соломаха Сабіна Юріївна (курсант 2 курсу факультету № 1) за досягнення значних результатів у навчанні, активну участь у громадській діяльності та роботі з підвищення іміджу університету.

Також відзначено працівників, яким присуджено науковий ступінь:

– Надьон Олена В’ячеславівна – кандидат юридичних наук зі спеціальності адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право;

– Карпенко Дмитро Олександрович – кандидат юридичних наук із спеціальності кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Нагороди вручив ректор університету Валерій Сокуренко, який зазначив, що відзнаки МВС України – це найвища оцінка діяльності колективу навчального закладу. «Нам є чим пишатися, ми – на вірному шляху», – підкреслив Валерій Васильович. Також ректор побажав усім нових досягнень та успіхів у професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС