У гімназії  «Гранд» з учнями старших класів шкіл міста Краснограда зустрілися декан факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Музичук, завідувач кафедри криміналістики та судової експертології Василь Кікінчук, старший викладач кафедри криміналістики та судової експертології Тетяна Савчук, фахівець факультету № 1 Вікторія Грицаєнко, начальник відділу соціально-гуманітарної роботи Наталія Машніцька та учасники колективу художньої самодіяльності.

Відкрила захід директор гімназії Лариса Пугачова, яка наголосила, що для школярів, які пов’язують своє майбутнє зі службою в поліції, дуже важлива мотивація, яка допоможе в подальшому навчанні та службі. Голова Красноградської районної державної адміністрації Євген Третяков, звертаючись до молоді, підкреслив важливість професії правоохоронця для суспільства та розвитку демократичної держави. Голова Красноградської районної ради Володимир Птишник  подякував керівництву вишу за якісну підготовку правоохоронців.

На зустрічі були присутні понад двохсот випускників шкіл Красноградського району.  Звертаючись до них, начальник Красноградського відділу поліції ГУНП в Харківській області полковник поліції Олексій Стрілець, який закінчив ХНУВС у 1999 році, зазначив, що випускники університету вирізняються високим рівнем підготовленості, який допомагає їм упевнено почувати себе в професії.

Декан факультету № 1 вишу полковник поліції Олександр Музичук розповів про особливості та переваги навчання в університеті на контрактній та бюджетній формах навчання, про структуру університету, про напрями підготовки та професійні досягнення як випускників факультету, так і тих, хто навчаються сьогодні, про їх здобутки в освітній, науковій, культурній та спортивній сферах діяльності. Більш докладно Олександр Миколайович  ознайомив майбутніх випускників шкіл з процедурою вступу до університету, яка включає подання onlinе-заяви, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, проходження медичного обстеження, перевірку рівня фізичної підготовленості, творчий конкурс в університеті та професійний психологічний відбір. Олександр Музичук наголосив на важливості якісної підготовки абітурієнтів до зовнішнього незалежного оцінювання та підкреслив, для того, щоб краще підготуватися, можна скористатися допомогою серверу дистанційної освіти вишу та пройти навчання на підготовчих курсах.

Представник відділу освіти Красноградської районної адміністрації  Марина Тешенко наголосила, що в районі уперше був проведений профорієнтаційний захід на такому високому рівні. Приємно було побачити серед курсантів університету й випускників шкіл Красноградщини  – нині курсантів 2 курсу факультету № 1 Карину Хоменко та Світлану Чистікову. Вони розповіли про факультет, на якому навчаються, поділилися власними враженнями, отриманими під час вступної кампанії та перших днів навчання, й порадили хлопцям і дівчатам більше упевненості та віри у власні сили.

Завершилася зустріч виступом учасників колективу художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС