У Києві відбувся другий етап конкурсу «Шевченківські читання», приуроченого до 204-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря. У літературно-мистецькому заході взяли участь Голова Національної поліції України Сергій Князєв, директор Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України Микола Жулинський, курсанти та студенти вишів МВС України, працівники та військовослужбовці Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Національної гвардії України.

У вступному слові Сергій Князєв підкреслив актуальність проведення Шевченківських читань: «Приємно відзначити, що участь у заході беруть майбутні правоохоронці, від яких залежатиме незалежність та автентичність нашої держави».

Цікавим і змістовним був виступ Миколи Жулинського – відомого шевченкознавця. Він не лише ознайомив присутніх з життєвим і творчим шляхом Тараса Григоровича, а й презентував факсимільне відтворення бібліографічного раритету – оригіналу «Кобзаря» 1840 року з літфонду Інституту літератури НАН України.

Під час заходу звучала поезія Шевченка, музичні твори на його вірші у виконанні курсантів, студентів та музичних колективів, а також були відзначені й нагороджені переможці конкурсу читців серед вишів відомчих освітніх закладів. Оксана Коляда – курсант 2 курсу факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ стала лауреатом конкурсу та отримала Диплом.

Учасники та гості заходу змогли ознайомитися з експозицією образотворчого мистецтва з фондів Національної спілки художників України, з рушниками роботи народної майстрині Любові Конопко, поштовими марками з шевченківської тематики, з виданнями «Кобзаря» різних років тощо.

ВЗГ ХНУВС, ВК НАВС