Представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором – Заслуженим юристом України, доктором юридичних наук, генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком та за участі ректора університету (2012–2015 рр.), генерал-полковника міліції Сергія Гусарова провели зустріч з учнями випускних класів загальноосвітніх шкіл міста Лозова Харківської області. Перед початком заходу вони поклали квіти до Дошки пам’яті загиблим учасникам АТО Лозівщини та вшанували їх подвиг хвилиною мовчання.

Зустріч з молоддю м. Лозова відбувалася в актовій залі міської ради. Ще на вулиці школярів та представників місцевої громади музичними композиціями та маршами зустрічав духовий оркестр університету та курсантський підрозділ барабанщиць. Звертаючись до присутніх, міський голова Сергій Зеленський підкреслив важливість проведення таких зустрічей для молоді, яка обирає майбутню професію. «Харківський національний університет внутрішніх справ – відомий і потужний заклад вищої освіти, навчатися в якому мріють багато хлопців і дівчат. З його стін виходять не лише чудові фахівці, але й свідомі, патріотично налаштовані молоді люди, які стоять на захисті закону й по-справжньому люблять свою Батьківщину», – підкреслив Сергій Володимирович. Він також подякував керівництву університету за увагу, яка приділяється роботі з молоддю, піднімаючи престиж вітчизняної освіти.

Валерій Сокуренко зазначив, що доля країни залежить від небайдужих людей, патріотів своєї держави. «Саме в дусі патріотизму та кращих національних традицій ми навчаємо та виховуємо курсантів і студентів – майбутню еліту нації, щоб вони любили свою державу та захищали свій народ. Буду дуже радий бачити серед курсантів і студентів нашого вишу молодь Лозівщини – талановиту, обдаровану, – яка хоче жити у квітучій, заможній і правовій державі», – підкреслив Валерій Васильович.

Місто Лозова відоме своїми видатними особистостями. Сергій Гусаров – випускник загальноосвітньої середньої школи № 8. Він пройшов службовий шлях від рядового до генерал-полковника міліції, від інспектора – до першого заступника Міністра внутрішніх справ України. Сергій Миколайович – народний депутат України двох скликань, Заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, генерал-полковник міліції. «Кожен з вас може стати генералом та досягти професійних висот, – сказав Сергій Миколайович, звертаючись до молоді, – необхідне лише бажання – бажання вчитися, працювати над собою, працювати щодня». Він подякував представникам освіти за якісні знання, які вони дають школярам та назвав головні пріоритети університету – національно-патріотичне виховання, здоровий спосіб життя, володіння ІТ-технологіями, поглиблене вивчення іноземних мов. «Тож вступлять до нас на навчання не всі, а лише найкращі», – підкреслив Сергій Гусаров. 

Університет плідно співпрацює з територіальними відділеннями Національної поліції усіх областей України. Начальник Лозівського відділу поліції ГУНП в Харківській області полковник поліції Микола Пономар є випускником ХНУВС. «Майже всі представники особового складу Лозівського відділу поліції отримали путівку в життя саме в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Вони гідно працюють, розкривають злочини, охороняють права та свободи громадян», – зазначив Микола Григорович.

Працівники університету розповіли присутнім про історію та досягнення навчального закладу, його структуру, особливості підготовки, умови навчання, побут та дозвілля курсантів і студентів. Майбутнім абітурієнтам фахівці університету продемонстрували спеціальні засоби, що знаходяться на озброєнні у підрозділах поліції. За допомогою валізи криміналіста всі бажаючі ознайомилися з наукою дактилоскопією – пройшли процедуру зняття відбитків пальців та виявлення слідів рук за допомогою спеціальних порошків.

Завершилася зустріч виступом колективу художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС