Для студентів факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», було проведено виїзне навчальне заняття на тему «Роль статистики в сучасному суспільстві. Напрямки використання статистичної інформації». Заняття походило на базі Головного управління статистики у Харківській області.

Студенти ознайомилися з організацією процесів збору, обробки та аналізу статистичних матеріалів, адже оволодіння сучасними  статистичними методами та інформаційними технологіями в галузі статистики – невід’ємний елемент підготовки висококваліфікованих фінансистів. Про створення надійної інформаційної основи розробки державної політики в різних галузях економіки та соціального життя, забезпечення доступності та зрозумілості статистичної інформації студентам розповів заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області Ігор Наумов. Він зазначив, що Головне управління статистики у межах своєї компетенції забезпечує реалізацію державної політики в галузі статистики для отримання достовірної інформації про соціально-економічне становище регіону.

Начальник відділу поширення інформації та інформаційно-аналітичної роботи Надія Герман ознайомила студентів з переліком послуг, які надає Головне управління статистики в Харківській області на замовлення користувачів, а представник відділу аналізу даних статистики цін Людмила Носкова розповіла як проводиться спостереження за змінами цін виробників, і як, завдяки аналізу статистичних даних, формується та розраховується індекс споживчих цін.

Усі доповіді викликали жваву дискусію серед учасників семінару. Представників Головного управління статистики у Харківській області запросили до Харківського національного університету внутрішніх справ для проведення бінарного заняття «Використання статистичної інформації для приборкання інфляції». Такі зустрічі з фахівцями допомагають студентам набувати навичок практичного застосування знань, отриманих під час навчання.

ВЗГ ХНУВС