Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 на тему «Стан і проблеми національно-патріотичного та духовно-морального виховання молоді». Відкрив роботу наукового гуртка завідувач кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1  кандидат історичних наук, доцент Ігор Логвиненко. У своєму виступі Ігор Альбертович зазначив, що кафедра теорії держави і права є загальноуніверситетською кафедрою, здійснює наукові пошуки, узагальнює накопичений досвід та виробляє понятійно-категоріальний апарат, який використовується галузевими науками. Викладачі кафедри під час навчальних занять та проведення кураторської роботи велику увагу приділяють питанням національно-патріотичного та духовно-морального виховання молоді, наводять цікаві факти з історії про мужність та героїзм співвітчизників, їх відвагу, здатність до самопожертви заради інших, про їх внесок у розвиток нашої держави тощо.

Керівник наукового гуртка кафедри кандидат юридичних наук Іван Кріцак підбив підсумки та окреслив основні напрямки діяльності гуртка, поінформував присутніх про особливості та перспективи його роботи. У своїй доповіді «Зміцнення національної єдності, консолідація українського суспільства та підтримка ініціатив громадськості: світовий та вітчизняний досвід» Іван Кріцак звернув увагу присутніх на проблемні питання національно-патріотичного виховання, законодавчі регламентації, закликав усіх до єдності, процитувавши Івана Франка: «Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів».

Слухач магістратури факультету № 1 Мар’ян Черхавський зосередив увагу присутніх на особливостях патріотизму як національно-духовної ідеї, проаналізував філософські, історичні та структурні особливості формування патріотизму.

Курсант 2-го курсу факультету № 1 Віталій Найда у своєму виступі «Виховання патріота – почесна місія сучасної освіти» підкреслив, що національно-патріотичне виховання нерозривно пов’язане з його духовно-моральною складовою і полягає у прищепленні молодій людині внутрішнього переконання необхідності безкорисливого служіння своєму народові. Він підкреслив важливість мови у процесі виховання справжнього патріота України і зачитав власного вірша.

ВЗГ ХНУВС