У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся конкурс «Міс чарівна першокурсниця – 2018». Цей конкурс традиційно проводиться навесні і в ньому беруть участь першокурсниці усіх факультетів університету. Серед претенденток на перемогу були Уляна Штомпель – факультет № 1, Ірина Жаркова – факультет № 2, Дарина Співак – факультет № 3, Юлія Ткаченко – факультет № 4 і факультет № 6 на конкурсі представила Діана Трамбовецька.

Конкурсантки мали продемонструвати не лише свої жіночність і чарівність, але й таланти, розум, винахідливість і креативність. Кожний виступ дівчат за десятибальною системою оцінювали члени журі. Очолив журі проректор університету доктор юридичних наук Анатолій Клочко.

У першому конкурсі «Театралізована візитка» кожна дівчина обрала для себе сценічний образ, який допоміг їй розкрити себе, поділитися з оточуючими своїми мріями, захопленнями, уподобаннями. Журі звертало увагу на оригінальність відповіді, вміння триматися на сцені та ораторську майстерність. Так, представниця факультету № 1 обрала для себе образ «Українська душа», факультету № 2 – «Попелюшка» (на сучасний лад), факультету № 3 – «Дівчина-шарм», факультету № 4 – «Українка», факультету № 6 – «Берегиня роду і народу».

У наступному конкурсі дівчата влаштували дефіле в українських стилізованих сукнях, вироблених власними руками з підручних матеріалів, але перед цим у відеоформаті показали, як вони готувалися до цього конкурсу, як їм допомагали однокурсники.

Уляна Штомпель представила сукню «Дівоча мрія». Дотримуючись кращих українських традицій, у сукні поєдналися ручна вишивка, елегантні та романтичні квіти троянди.

Ірина Жаркова назвала свою сукню «Червона калина». Плоди калини є символом життя, листя – символом праці та сили українського народу.

Дарину Співак на створення сукні надихнула українська зима.Сукня так і називається – «Зимова Україна». Вона виготовлена зі шпалер, квітів, тисячі посмішок, щастя та натхнення.

Юлія Ткаченко усю свою любов, тепло душі та подих серця вклала у сукню під назвою «Україна». Чарівність та ніжність пелюсток тендітних квітів відображають симфонію весни.

Діана Трамбовецька дефілювала у сукні «Чарівна троянда», виготовленій із українських стрічок з орнаментом ромбу, що символізує родючість рідної землі.

Продемонстрували конкурсантки і свої творчі здібності: Уляна Штомпель підготувала попурі бальних танців, Ірина Жаркова виступила з літературною композицією, Дарина Співак виконала сучасний танець, Юлія Ткаченко – ніжний і романтичний вальс, а Діана Трамбовецька – композицію «Українська душа».

Порадившись, журі визначило переможниць у номінаціях та конкурсі. Так, у номінації «Чарівність» переможницею стала Юлія Ткаченко, міс «Оригінальність» журі визнало Діану Трамбовецьку,  номінацію «Ніжність» присуджено Ірині Жарковій, а міс «Грація» – Дарині Співак. Перше місце та корону переможниці конкурсу весни, краси та жіночності отримала Уляна Штомпель. Вона зазначила: «Я дуже щаслива не тільки тому, що стала переможницею, а, перш за все, тому, що представляла свій рідний факультет. Разом із друзями ми багато часу проводили на репетиціях, моделювали образ, фантазували, виготовляючи святкову сукню. Це було непросто, але надзвичайно цікаво. Я вдячна усім, хто мені допомагав, хто вболівав за мене і підтримував. Переконана, що кожна людина унікальна, талановита і має право на успіх у житті. Хотіла б усім побажати сміливо йти до своєї мрії, бути впевненим у собі й вірити у власну зірку!».

По завершенні свята усі конкурсантки отримали численні поздоровлення та призи. Ректор університету заслужений юрист України, доктор юридичних наук, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко вручив усім учасницям конкурсу дипломи номінантів та мобільні телефони, а переможниця отримала корону «Міс першокурсниця» і планшет. Звертаючись до присутніх, Валерій Васильович зазначив, що це найчарівніший захід із тих, що проводяться в університеті: «Усі учасники – члени нашого колективу. Вони – найкращі та найбільш талановиті, люблять свою державу та шанують українські традиції. Думаю, що кожний учасник заходу запам’ятає цей конкурс назавжди, як світлу і незабутню сторінку в своїй біографії». Валерій Васильович побажав усім миру, любові, гарного настрою та творчого натхнення в усіх справах.

Члени журі також відзначили учасниць конкурсу. На згадку про щасливі роки навчання, про місто Харків – одне з найпрекрасніших в Україні, переможниця конкурсу отримала фотоальбом «Харків» та листівки із визначними місцями нашого міста від екс-начальника Департаменту комунікацій МВС України Лариси Волкової. Президент громадської організації «Інститут соціально-політичних досліджень», засновник міжнародного ділового журналу «World city» Надія Гончарова зазначила, що фото учасниць конкурсу та інтерв’ю з переможницею буде опубліковане на сторінках журналу, а також вручила конкурсанткам сертифікати на відвідування салону краси. Заслужений артист України, соліст-вокаліст Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка Олексій Срібницький від імені генерального директора – художнього керівника театру Олега Оріщенка вручив переможниці запрошення на вистави театру. Директор телеканалу «Елітон», Інтернет-порталів «Добрі вісті», «Тільки факти» Сергій Макарук зазначив, що знову переглянути конкурс «Міс чарівна першокурсниця – 2018» разом із рідними, близькими та друзями можна буде на телеканалі «Елітон», Інтернет-порталах «Добрі вісті» й «Тільки факти», де буде розміщено відео та фото конкурсу.

Не тільки конкурсантки, але і члени журі, і вболівальники, всі присутні на конкурсі отримали величезний заряд позитивної енергії, задоволення, гарного настрою та неймовірних вражень.

ВЗГ ХНУВС