Для студентів, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», науково-педагогічний колектив кафедри економіки та фінансів факультету № 6 організував бінарне заняття за темою: «Фінансова грамотність: фінансові інститути і сучасні фінансові продукти» за участю  регіональних представників фінансової консалтингової групи «Еулайф груп» - Ірини Певної та Олександра Хромченка.

Тематика цього заняття була обрана невипадково, адже актуальність питань низького рівня фінансової грамотності населення зросла в останні десятиліття, коли загострилися проблеми непосильного особистого боргового навантаження, відсутності ефективних заощаджень, нездатності громадян вживати ефективних заходів, спрямованих на захист власного добробуту, тощо. Уряди розвинених країн світу посилили увагу до проблем підвищення фінансової грамотності населення. Сьогодні ці питання включені в обов’язкові і факультативні освітні програми багатьох країн світу.

Під час проведення заняття учасниками було досліджено стан фінансової грамотності населення в Україні, визначено причини незадовільної ситуації у цій сфері та запропоновано основні напрями підвищення фінансової грамотності громадян з урахуванням передового зарубіжного досвіду.

 

ВЗГ ХНУВС