Курсанти групи Ф-1-101 разом із куратором старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1, майором поліції Іваном Кріцаком відвідали храми Свято-Покровського чоловічого монастиря, Харківської Духовної Семінарії, іконописної школи, а також щорічну православну ярмарку «Вербна», де було представлено великий вибір православної продукції: книги, ікони, ювелірні вироби та багато іншого.

Вихованець Харківської Духовної Семінарії монах Данило Гаврилін провів екскурсію територією Свято-Покровського монастиря, розповів цікаві факти з історії Харкова, показав місце родинного поховання великого українського письменника Григорія Квітки-Основ’яненка та наголосив, що Григорій Сковорода неодноразово бував на цьому місці, де йому також встановлено пам’ятник. Усі бажаючі мали змогу піднятися на дзвінницю Церкви Покрови Божої Матері. Юнаки та дівчата дізналися багато цікавого про історію Харківської Духовної Семінарії, оглянули навчальні аудиторії, ознайомилися з традиціями, розпорядком дня та повсякденним життям семінаристів. Відвідала молодь й іконописну школу Семінарії, де їх ознайомили з особливостями іконопису.

Екскурсія справила на молодь незабутні позитивні враження та збагатила їх новими знаннями з історії Харкова та Слобожанщини.