У межах вивчення дисципліни «Етнопсихологія» слухачі магістратури факультету № 6, які навчаються за спеціальністю «Психологія», під керівництвом доцента кафедри соціології та психології Лариси Шевченко провели виїзне заняття на базі Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова.

Під час заняття слухачі відвідали експозицію «Наш край у IX-XVIII століттях», яка розповідає про історичне минуле України та особливості розвитку нашого краю від становлення давньоруської держави, заселення слобідських земель, заснування Харківської фортеці до характеристики побуту та духовного життя харків'ян другої половини XVII - XVIII століть.

Метою заняття є засвоєння слухачами загальної концепції формування українського етносу, усвідомлення його самобутності з метою розуміння психологічних законів впливу етнічної і культурної належності на сучасне життя людини. Проведення таких виїзних занять є частиною інноваційної системи підготовки фахівців-психологів у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС