З 2 по 10 квітня поточного року проходив фінал чемпіонату Харківської області з шахів. Змагання були організовані і проводилися Харківською обласною федерацією шахів за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

У фіналі чемпіонату Харківської області взяли участь 57 шахістів, з яких 11 ветеранів і 10 школярів. У змаганнях також взяли участь і дев’ять представниць прекрасної статі.

За кваліфікацією серед учасників змагань були: вісім майстрів серед чоловіків – Володимир Михайличенко, Валерій Шалімов, Дмитро Міщук, В'ячеслав Борисенко, Владислав Войтович, Андрій Калюжний, Олександр Юхно, Федір Сіробаба; серед жінок – один гросмейстер Євгенія Долуханова і один майстер Конюль Гасанова. На жаль, гросмейстери серед чоловіків не взяли участь у чемпіонаті, та за переконанням організаторів змагань, головне – це кількісний склад учасників, з яких 17 представляли Харківську область. Позитивним є і той факт, що у змаганнях взяли участь шахісти не тільки сусідніх з Харковом районів – Дергачівського та Харківського, але й Балаклійського, Лозівського, Куп'янського, Зміївського, Зачепилівського, Шевченківського, Богодухівського, Красноградського районів, а також міст обласного підпорядкування Куп'янська та Лозової.

У складі суддівської команди: Геннадій Круговий – головний суддя, арбітр національної категорії, перший віце-президент нашої федерації; Павло Алаєв – головний секретар; Ольга Астраханцева та Єлизавета Петросянц – судді. Також в організації змагань та суддівстві допомагали учасники чемпіонату Андрій Калюжний і Максим Татаринов.

За переконанням організаторів змагань, у порівнянні з минулими роками головний чемпіонат пройшов більш якісно і цікаво, та у майбутньому вони планують залучати до змагань ще більше учасників.

За результатами цьогорічного турніру було визначено переможців, які отримали кубки та медалі за призові місця, а також грошові винагороди. Перше місце виборов майстер спорту України Владислав Войтович, друге – міжнародний майстер спорту Валерій Шалімов і третє – гросмейстер України Євгенія Долуханова. Слід зазначити, що усього грошових винагород отримали 16 спортсменів-шахістів.

 

ВЗГ ХНУВС