Завідувач кафедри адміністративної діяльності поліції підполковник поліції Ольга Безпалова взяла участь у роботі семінару-тренінгу для працівників поліцейських підрозділів превентивної діяльності, який відбувся 19-21 квітня 2018 року на базі Національного університету «Острозька академія». Участь у триденному семінарі-тренінгу брали керівники підрозділів превентивної діяльності обласних ГУНП, представники Департаменту поліції охорони та відомчих закладів вищої освіти. 

Як зазначив Голова Національної поліції Сергій Князєв, основною метою тренінгу є розробка єдиної концепції розбудови підрозділів поліції, які є суб’єктами реагування на виклики 102. За словами Сергія Князєва, основою такої концепції має стати позитивний досвід роботи патрульної поліції в містах. Він наголосив, що процес уніфікації роботи всіх підрозділів, які є суб’єктами реагування на виклики 102, вже триває. Йдеться про групи реагування при ГУНП, патрульну поліцію та поліцію охорони.

Сергій Князєв зазначив, що на тренінг були спеціально запрошені представники вищих профільних навчальних закладів, щоб вони ознайомилися з сучасними вимогами до поліції превенції та відповідно до них змінювали систему навчання майбутніх поліцейських.

Програма навчань передбачала лекційні і практичні завдання. Лектори – керівники структурних підрозділів центрального апарату Нацполіції, а також представники іноземних організацій-партнерів, зокрема – Консультативної місії Європейського Союзу. Серед практичних тем – організація діяльності підрозділів превентивної діяльності, зокрема чергової служби, нарядів груп реагування патрульної поліції тощо.

Триденний семінар-тренінг для керівників превентивної поліції завершився практичними заняттями на Рівненському полігоні. Практичні аспекти надання домедичної допомоги, проведення поліцейських спецоперацій, тактико-спеціальна підготовка, особливості застосування бронетехніки, вправність у стрільбі зі стрілецької зброї, марш-кидок на відстань 15 кілометрів – таким був завершальний день заходів.

Після практичних занять заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич вручив учасникам семінар-тренінгу сертифікати про підвищення кваліфікації. 

 

ВЗГ ХНУВС