Протягом двох днів у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка проходив Кубок України з бодібілдингу та фітнес-бікіні. Це ювілейний, 50-й турнір, у якому взяли участь спортсмени з усієї України, серед яких – колишня слухач магістратури Харківського національного університету внутрішніх справ, а нині – працівник поліції Харківщини Ольга Андрощук. Нагадаємо, минулого року Ольга завоювала звання віце-чемпіонки України у категорії «фітнес-жінки» та отримала запрошення на участь у Чемпіонаті світу серед жінок та чоловіків фітнес міжнародної федерації бодібілдингу та фітнесу IFBB, який проходив у м. Біарріц  (Франція). У нинішніх змаганнях Ольга знову стала віце-чемпіонкою України.

Метою бодібілдингу, як масового виду спорту, є популяризація розвитку фізичної культури тіла, пропагування активного та здорового способу життя. Змагання з бодібілдингу та фітнесу – це конкурси атлетичної краси, де, окрім зовнішності, оцінюється фізична форма та рівень підготовленості спортсмена.

Турнір проводився за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради та Національної федерації бодібілдингу України IFBB.

У відкритті Чемпіонату взяли участь духовий оркестр та курсантський підрозділ барабанщиць Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС