У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

На великому плацу вишикувались працівники університету – ліквідатори аварії, курсанти, студенти, слухачі магістратури та курсів первинної професійної підготовки, керівництво навчального закладу.

Після внесення Прапора університету присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв-правоохоронців, які загинули під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

У своєму виступі ректор університету, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив: «Те, що зробили наші старші товариші, наші батьки, надзвичайно важливо. Вони зупинили лихоліття. Біда могла бути в десятки, сотні разів більша і, дійсно, могла бути катастрофа, яка знищила б людство. Вони віддали своє здоров’я, своє життя, виконуючи службовий обов’язок. І ми не повинні забувати їх. Не повинні забувати тих, хто потребує нашої підтримки, нашої уваги та допомоги, необхідно віддавати їм шану і брати з них приклад».

До присутніх також звернулися академік Національної академії правових наук України, Заслужений юрист України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка та старший викладач кафедри військової підготовки Ільдар Бікташев, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, за що відзначений державною нагородою – орденом «За мужність» третього ступеня.

Салютними пострілами правоохоронці віддали шану подвигу та поклали квіти до пам’ятника загиблим ліквідаторам аварії.