З метою закріплення теоретичних знань, набутих під час занять, та вдосконалення практичних навичок доцентами кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Оленою Марковою та Світланою Шоптенко було підготовлено та забезпечено участь студентів філії у навчальному судовому засіданні, що пройшло в Сумському окружному адміністративному суді. Головував на судовому засіданні суддя Сергій Глазько.

Студенти заздалегідь отримали фабулу, за якою вони готувалися до судового засідання. У визначений день «позивач»  та його «представник» і «представник відповідача» з усіма необхідними документами з’явилися до зали судових засідань для участі в навчальному судовому засіданні. Засідання було максимально наближене до реальності. Головуючий суддя вислухав позиції обох сторін та поставив їм запитання по справі. Він зосередив увагу студентів на особливостях адміністративного судочинства та порядку реалізації спрощеного та загального провадження в адміністративних судах. По закінченню засідання суддя висловив свою думку щодо обгрунтваності сторонами своїх позицій та побажав студентам успіхів у навчанні та в подальшій роботі.

Студенти, які брали участь в навчальному судовому засіданні, отримали практичний досвід участі в судовому процесі, відчули особливості процесуального статусу кожної із сторін та отримали практичні поради від заступника судді Сергія Глазька.

 

ВЗГ ХНУВС