Для студентів першого курсу, які навчаються за спеціальністю "Право" освітньо-кваліфікаційного рівня "Магістр" факультету №6 ХНУВС, кандидат юридичних наук, доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності Валентина Жорнокуй провела заняття з навчальної дисципліни "Сучасні проблеми корпоративного права" у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Майбутні працівники у галузі права ознайомились з роботою суду, зокрема стосовно механізму реалізації та захисту прав і свобод, гарантованих Конституцією України, законами України та іншими нормативно-правовими актами, а також практичними  аспектами діяльності працівників апарату суду, реалізацією основних засад судочинства в Україні: верховенства права, забезпечення кожному права на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, здійснення правосуддя, незалежність суддів, право на повноважний суд, рівність перед законом і судом, гласність і відкритість судового процесу, обов'язковість судових рішень.

Студенти побачили як проводиться судове засідання, порядок його проведення, виступи сторін по справі, порядок надання документів, які є необхідними для розгляду справи.

Взагалі майбутні правники відвідали декілька судових засідань: з розгляду цивільної справи стосовно відшкодування моральної шкоди внаслідок бездіяльності працівників поліції та з розгляду кримінальної справи про вбивство.  

Такі заняття дають можливість студентам сформувати переконаність у правильності вибору своєї подальшої професійної діяльності, підвищити рівень своєї правової культури, а також стимулювати до навчання та набуття професійних навичок і вмінь майбутнього фахівця у галузі права.

 

ВЗГ ХНУВС