Для студентів першого курсу факультету №6 ХНУВС доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності, кандидат юридичних наук Валентина Жорнокуй, доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету №6, кандидат юридичних наук Ірина Василько за участю заступника начальника Управління начальника відділу інноваційних, інвестиційних та грантових проектів Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради Владислав Бежко провели бінарне заняття з навчальної дисципліни "Сучасні проблеми корпоративного права".

Лектори роз'яснили зміст, значення та практичну необхідність понять "інвестиції", "технопарк", "бізнес інкубатори", "кластери".

Специфіка Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради досить цікава. Зокрема, одним із напрямків діяльності є організація заходів у м. Харкові, підвищення рівня інвестиційної привабливості, залучення інвесторів та співпраця з іноземцями. Планування діяльності Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів є дієвим методом роботи та координації діяльності.

Заступник начальника Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів підкреслив, що для ефективнішого економічного розвитку потрібна інтеграція освіти, науки і бізнесу – процес взаємодії, співпраці наукових організацій, освітніх закладів і підприємницьких структур різної відомчої приналежності з метою взаємовигідного підвищення ефективності наукової, освітньої та виробничої діяльності, що здійснюється ними для підготовки висококваліфікованих фахівців та раціонального використання фінансових, матеріально-технічних, кадрових ресурсів.

Лектори відокремили питання стосовно Програми підтримки розвитку підприємництва у м. Харкові на 2018-2022 роки, яка сприятиме формуванню позитивного бізнес-середовища міста, одним із шляхів якої планується оновлення та удосконалення електронного сервісу «Допомога підприємцю» та передбачає: забезпечення інформаційної й організаційної підтримки бізнес-структур міста, сприяння формуванню та розвитку кластерів, налагодженню виробничих та коопераційних зв'язків, формування інфраструктури підтримки підприємництва.

Також зупинились на необхідності створення та розвитку "кластера" – галузевого, територіального та добровільного об'єднання підприємницьких структур, які тісно співпрацюють  із науковими (освітніми) установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади з метою підвищення конкурентоздатності власної продукції і сприяння економічному розвитку регіону та створення громадської організації та/або комунального підприємства для реалізації діяльності Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів. Фінансування за рахунок приватних підприємців, які безпосередньо мають зацікавленість. Основними напрямами діяльності є наступне: пошук інвестора, пошук проекту, юридичний супровід.

Начальник відділу розповів про необхідність проведення інвестиційного форуму із залученням успішних бізнесменів, науковців у правовій діяльності. Реалізація даного форуму зумовлена необхідністю розглянути та вирішити наступні питання: визначення поняття "стартап" та його правове регулювання; створення єдиного вікна технопарків; виокремлення вичерпного кола інтересів "стартапів"; створення мережі co-working центрів.

Наприкінці заняття заступник начальника Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів побажав студентам сумлінно навчатися, вивчати іноземні мови, орієнтуватися у чинному законодавстві України, запросив після отримання освітньо-кваліфікаційного рівня "Магістр" спробувати свої сили у команді Управління та знайти своє місце на правовому полі.

 

ВЗГ ХНУВС