У Зарічному районному суді м. Суми спільно з Громадською організацією «Бюро правничих комунікацій» було проведено правову квест-гру «Захисти свої права у суді». Захід здійснено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми «Нове правосуддя».

Учасниками змагань стали студенти другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Розпочався квест в історичному центрі міста Суми – біля Альтанки. Із вітальним словом до присутніх звернулася керівник апарату суду Алла Шевченко, яка роз’яснила основні правила гри.

Студенти-правники повинні були скласти та подати позовну заяву, правильно розрахувати судовий збір. По завершенню квесту учасників очікувало завдання зі складання пазлів «Хто є хто в залі суду». Виконуючи тести, студенти розв’язували завдання із правової тематики, знайомились із роботою суду та закріплювали свої теоретичні знання.

Після завершення квест-гри переможців та учасників нагородили грамотами та солодкими подарунками.

Як зазначила голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова, робота юриста дуже цікава, але вимагає щоденного навчання та постійного підвищення професійного рівня.

 

ВЗГ ХНУВС