XVIII Міжнародний конкурс ораторської майстерності серед студентів та курсантів «Цицероній-2018» пройшов 24-25 травня 2018 року в Академії МВС Республіки Білорусь у м. Мінськ.

У конкурсі взяли участь 49 учасників з 11 країн світу, зокрема з України, Японії, Китаю, Білорусі, Венесуели, Азербайджану, Таджикистану, Нігерії та інших, які представляли 25 вишів. Україна була представлена Харківським національним університетом внутрішніх справ, Київським національним університетом внутрішніх справ та Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

До складу команди Харківського національного університету внутрішніх справ увійшли курсанти Єлизавета Бєляєва та Віталій Найда, а також керівник команди – викладач кафедри криміналістики та судової експертології, кандидат юридичних наук Юлія Заболотна. За результатами жеребкування другий рік поспіль честь відкрити конкурс випала курсанту 2-го курсу факультету № 1 Віталію Найді, який присвятив свій виступ 60-річчю Академії МВС Республіки Білорусь, та був нагороджений дипломом за 3 місце у конкурсі. Курсант 2-го курсу факультету № 4 Єлизавета Бєляєва у своєму виступі здивувала журі конкурсу надзвичайною артистичністю, а також вільним вживанням білоруської мови у своєму виступі і також була нагороджена дипломом за 3 місце. Серед усіх гостей конкурсу команда Харківського національного університету внутрішніх справ стала єдиною, яка змогла завоювати одразу два призові місця.

Курсант 2-го курсу факультету № 4 Єлизавета Бєляєва на урочистій церемонії закриття виступила з танцювальним номером «Загальна латина», спеціально підготовленим нею для привітання Академії МВС Республіки Білорусь.

Під час перебування в Академії делегація університету ознайомилася з її матеріальною базою та налагодила співпрацю з кафедрами криміналістики та міжнародного і конституційного права, ознайомилася з навчальними криміналістичними полігонами, з комп’ютерними програмами з вивчення криміналістики та судової експертології.

Керівництво Академії МВС Республіки Білорусь високо оцінили виступи курсантів ХНУВС та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю, зокрема шляхом участі у міжнародних конкурсах, які проводяться на базі Академії.

Віталій Найда та Єлизавета Бєляєва щиро вдячні керівництву Харківського національного університету внутрішніх справ за надану можливість взяти участь у даному конкурсі, також начальникові відділу міжнародних зв'язків Станіславу Осятинському, старшому викладачеві кафедри теорії та історії права факультету №1 Івану Кріцаку, доцентові кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 Ніні Грищенко, викладачеві кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Юлії Заболотній за підтримку та допомогу у підготовці.