Проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Анатолій Клочко сумісно з працівниками Управління патрульної поліції старшим інспектором відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП Управління патрульної поліції в Харківській області старшим лейтенантом поліції Дмитром Зацарініним, інспектором цього ж відділу старшим лейтенаном поліції Таліко Абашидзе та доцентом кафедри тактичної та тактико-спеціальної підготовки факультету № 3 ХНУВС майором поліції Миколою Котелюхом провели інструктивне заняття. Мета проведення профілактично-роз’яснювальної роботи – недопущення порушень особовим складом університету Правил дорожнього руху, запобігання надзвичайним подіям, пов’язаним з порушенням Правил дорожнього руху та з метою виконання вимог МВС України, ректорату ХНУВС щодо профілактики та попередження надзвичайних подій за участю постійного (у тому числі вільнонайманих працівників) складу вишу.

Проректор університету зосередив увагу присутніх на чіткому дотриманні дисципліни та законності, транспортної дисципліни. Крім цього, Анатолій Миколайович навів приклади надзвичайних подій за участю працівників поліції та їх наслідки. Присутнім наголошено на недопустимості керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння, а керівникам – на постійному контролі за підлеглими.

Працівники поліції  розповіли про зміни у Правилах дорожнього руху в Україні, які введені в дію з 1 січня 2018 року, навели статистичну інформацію про скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні та зокрема на Харківщині, проаналізували найбільш типові причини, що приводять до ДТП та травматизму.

Присутні переглянули відеоматеріали за темою заняття та ознайомилися з інструктажем щодо дотримання Правил дорожнього руху України та безпеки дорожнього руху.

 

ВЗГ ХНУВС