До Харківського національного університету внутрішніх справ із офіційним візитом прибули представники Консультаційної місії ЄС, а саме: Юг Мішель Фантоу (Заступник Голови КМЄС), Віктор Брандт (Заступник Голови відділу регіонального співробітництва КМЄС), Станіслав Безовскі (фахівець відділу регіонального співробітництва КМЄС), Міхай Барбут (фахівець відділу регіонального співробітництва КМЄС), Іванна Ільченко (асистент відділу регіонального співробітництва КМЄС). Представники делегації зустрілися з керівництвом університету та обговорили питання реформування органів внутрішніх справ України та можливості подальшої співпраці.

Під час зустрічі ректор університету Сергій Гусаров детально розповів представникам Консультаційної місії ЄС про історію створення університету, його структуру, основні завдання навчального закладу, зазначивши, що в університеті велика увага приділяється фізичній, вогневій та тактико-спеціальній підготовці, а також  роботі з населенням.

Заступник Голови КМЄС в Україні пан Юг Мішель Фантоу зі своєї сторони розповів про діяльність цієї Місії в Україні, наголосивши, що працівники Місії, які представляють різні країни Європи, завжди готові надавати консультативну допомогу на основі досвіду реформування поліції своїх країн.

Після переговорів для представників делегації провели екскурсію територією університету. Гості ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, аудиторним фондом, навчальними полігонами, навчально-тренувальним центром боротьби із кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, завітали до музею університету.

Підводячи підсумки зустрічі, а також приймаючи до уваги той факт, що представники Консультативної місії ЄС мають широкий досвід у цій сфері та займаються питаннями сприяння реформуванню сектору цивільної безпеки в Україні, було досягнуто усні домовленості щодо подальшого сприяння удосконаленню навчального процесу в Харківському національному університеті внутрішніх справ, з урахуванням кращого європейського досвіду.

ВЗГ ХНУВС