Інститутом політико-правових та релігійних досліджень до Дня Конституції України проведено Національний конкурс наукових робіт «Роль молоді у розвитку місцевого самоврядування в Україні». Національний Конкурс відбувся за підтримки Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Українського координаційного центру з підвищення правової освіти населення, Координаційної ради молодих юристів міста Києва при Печерському районному відділі державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві.

У конкурсі взяла участь студентська та курсантська молодь багатьох вишів України, у тому числі й Харківського національного університету внутрішніх справ. Рішенням Експертної ради переможцем Національного конкурсу став курсант 2 курсу факультету № 4 ХНУВС Олексій Барбашов (науковий керівник – кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Лариса Варунц). Він отримав Дипломом І ступеня та сертифікат участі у заході.

За словами Президента Інституту політико-правових та релігійних досліджень Олександра Герасименка, одним із головних завдань конкурсу було долучити молодь з усіх регіонів України до вивчення проблем місцевого самоврядування з метою наближення розвитку українського суспільства до стандартів країн з розвиненими демократичними традиціями.

Експертна рада висловлює подяку керівництву навчальних закладів за підготовку висококваліфікованих спеціалістів, які взяли участь у Національному конкурсі.

 ВЗГ ХНУВС