На базі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) Харківського національного університету внутрішніх справ за участі слухачів центру та представників структурних підрозділів  ГУ НП в Сумській області пройшли тактико-спеціальні навчання з питань забезпечення безпеки та правопорядку у зв’язку з проведенням резонансних мирних зібрань та масових заходів.

Під час заходів було відпрацьовано порядок супроводу мирної колони мітингувальників; порядок супроводу агресивно налаштованої колони громадян, які мають на меті вчиняти правопорушення; дії поліції у разі прориву поліцейського ланцюжка агресивно налаштованими громадянами; евакуацію депутатів міської ради, як в пішому порядку, так і за допомогою автомобіля; зачистку місця проведення мітингу відповідно до «Скандинавської» моделі забезпечення правопорядку.

У рамках навчання для особового складу ГУНП в Сумській області та слухачів центру начальником ГУНП в Сумській області генералом поліції третього рангу Миколою Лушпієнком було проведено заняття щодо особливостей кваліфікації та оформлення матеріалів адміністративних правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління.

Було відпрацьовано та продемонстровано роботу стаціонарного поста поліції та дії поліції під час введення в дію оперативного плану «Сирена» та «Перехват» після пограбування ювелірної крамниці.

«Академія поліції», м. Суми