Доцент кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олена Мартовицька, завідувач кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Олена Федоренко та старший викладач кафедри соціології та психології факультету № 6 Яна Посохова взяли участь у тренінгу для тренерів «Жінки. Мир. Безпека». Під час занять були розглянуті гендерні аспекти конфліктів для викладачів/викладачок вищих навчальних закладів МВС. Проект пройшов за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України.

Мета цього тренінгу – сформувати розуміння гендерних аспектів конфліктів з особливою увагою на вмінні ідентифікувати та враховувати їх у підготовці працівників Національної поліції.

Учасники тренінгу розглянули такі завдання, як: формування розуміння гендерної складової безпеки, навичок ідентифікації гендерних потреб і інтересів у секторі безпеки, зокрема, в умовах конфлікту, опрацювання механізму реагування на різні потреби жінок і чоловіків у секторі безпеки та з питань безпеки.

Тренінг проводила Голова правління «Інформаційно-консультативного жіночого центру», національна консультантка Програми ООН Жінки Олена Суслова.

По закінченню учасники тренінгу отримали інформаційно-навчальні посібники та сертифікат учасника/учасниці тренінгу.

 

ВЗГ ХНУВС