У Харківському національному університеті внутрішніх справ завершився тренінг для груп діалогу. Під час практичних занять зі слухачами Національної гвардії України було розглянуто питання психологічних механізмів і закономірностей поведінки людини у стресових ситуаціях, зокрема при масових заходах. Проведено елементи психологічного тренінгу з розвитку конфліктологічної компетентності слухачів.

Встановлено та здійснено аналіз нормативно-правових актів, які регламентують діяльність антиконфліктних груп поліції. Здійснено аналіз Конституції України, міжнародних договорів, законів України, підзаконних актів законодавства. Визначено повноваження поліцейського під час охорони публічної безпеки і порядку.

Особлива увага занять була присвячена сутності, підставам та порядку застосування поліцейських заходів під час проведення масових заходів. Тренери наголосили на важливості застосування превентивних заходів у діяльності поліції. Розглянули дії антиконфліктної групи при забезпеченні публічного порядку та безпеки під час проведення масових заходів. 

У тактичному блоці провели заняття за наступною тематикою: «Тактика дій підрозділів системи МВС в екстремальних ситуаціях при агресивно налаштованому натовпі».

Розглянули особливості ведення переговорів з організаторами та керівниками агресивно налаштованих громадян та специфіки захисної екіпіровки силовиків, які виконують відповідні функції в антиконфліктній групі.

 

ВЗГ ХНУВС