У Харкові відбувся масштабний соціальний захід із популяризації науки для дітей та молоді «Наукові пікніки» – найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури під відкритим небом.

Наукові пікніки в Харкові проходять за підтримки Харківської міської ради та Громадського інформаційно-аналітичного Центру для молоді та за сприянням Харківського міського громадського об’єднання «Центр розвитку громад». Щороку в «Наукових пікніках» беруть участь понад 50 закладів вищої освіти, науково-дослідних інститутів, клубів, організацій та підприємств Харкова.

У рамках заходу на алеях скверу майдану Свободи закладами вищої освіти, задіяними у проекті, було організовано виставки, бесіди з викладачами та дослідниками, влаштовано демонстрацію власних науково-технічних розробок, науково-популярних фізичних та хімічних експериментів, проведено профорієнтаційні заходи та багато іншого.

Харківський національний університет внутрішніх справ представляли ректор генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор підполковник поліції Дмитро Швець, проректор Анатолій Клочко, працівники навчально-методичного відділу, курсанти та студенти університету, слухачі кафедри військової підготовки.

Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з валізою криміналіста та спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах поліції, серед яких шоломи, щити, гумові кийки, бронежилети, нарукавники, наколінники тощо.

На згадку про університет відвідувачі «Наукового пікніку» отримали інформаційно-іміджеву продукцію університету, фотографувались у спеціальних засобах, проходили процедуру зняття відбитків пальців та більше дізналися про науку дактилоскопію тощо.

За участь у проекті «Наукові пікніки» колектив Харківського національного університету внутрішніх справ отримав сертифікати учасників VІІІ «Наукових пікніків» у м. Харків.

ВЗГ ХНУВС