Представники Харківського національного університету внутрішніх справ беруть участь у триденному тренінгу  для тренерів з виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій (м. Київ). Тренінг організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій” за підтримки урядів США та Канади.

Участь у тренінгу беруть науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти МВС України, а саме: Донецького юридичного інституту МВС України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ та Харківського національного університету внутрішніх справ (старший викладач кафедри кібербезпеки факультет № 4 (кіберполіції) майор поліції Олексій Рвачов та провідний фахівець цього ж факультету лейтенант поліції Олександр Карачевцев).

Тренерами виступили професор кафедри кібербезпеки Віталій Носов та доцент кафедри кібербезпеки Олександр Манжай — науково-педагогічні працівники факультету № 4  університету, а також закордонний експерт - професор Чікагського університету Лойола в Римі, старший міжнародний радник/консультант у Світовому Банку Джуліо Занетті (Giulio Zanetti).

У перший день тренінгу представники закладів вищої освіти презентували у доповідях стан впровадження в їх навчальних закладах навчального курсу з виявлення, попередження та розслідування злочинів торгівлі людьми, вчинених із застосуванням інформаційних технологій. який був розроблений за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Також були розглянуті способи забезпечення та убезпечення доступу до ресурсів мережі Інтернет, як, застосовуючи інформаційні технології, можна ідентифікувати осіб, задіяних у злочинах торгівлі людьми. Також були розглянуті особливості огляду мобільних пристроїв комп'ютерної техніки з використанням безкоштовного програмного забезпечення.

Другий та третій день тренінгу буде присвячений обговоренню різниці у методиці викладання для різних вікових категорій слухачів. Розробці навчального курсу, орієнтованого на отримання практичного досвіду, використанню у навчальному процесі методичних матеріалів, проведенню під час занять аналізу практичних прикладів та як організувати і провести роботу в навчальних групах.

Отримані під час участі у тренінгу знання та навички будуть використані для покращення рівня викладання у закладах вищої освіти МВС України тематики розслідування злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми, під час навчання курсантів та підвищення кваліфікації працівників Національної поліції України.