У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулась ХХІІ науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених». У ній взяли участь ад’юнкти, аспіранти, здобувачі, а також курсанти і студенти, які  цікавляться науковими аспектами вирішення актуальних проблем та впровадженням наукових досліджень у різні галузі законодавства. Серед них представники не тільки Харківського національного університету внутрішніх справ, але й інших вищих навчальних закладів України.

Конференцію відкрив перший проректор, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко, який наголосив, що проведення таких форумів є дуже важливим, оскільки в процесі наукових дискусій, молоді учені набувають досвіду спілкування, удосконалюють свої ораторські навички і мають можливість почути наукові думки не тільки досвідчених науковців, але й тих колег, які тільки розпочинають свій шлях у науку.

Першим із доповіддю на тему «Окремі аспекти використання знань психології в оперативно-розшуковій діяльності щодо протидії молодіжній злочинності» виступив докторант докторантури та ад’юнктури Харківського національного університету внутрішніх справ, полковник міліції Вадим Бабакін. Він зазначив, що використання знань психології в оперативно-розшуковій діяльності сприятиме вдосконаленню вміння обирати тактику для вживання методів, заходів та засобів ОРД та підвищенню ефективності діяльності працівника оперативного підрозділу щодо прогнозування стану злочинності на ділянці оперативного обслуговування.

Одним із найбільш дискусійних був виступ начальника сектору режимно-секретної роботи Інституту кримінально-виконавчої служби ДПтС України Людмили Недзельської, яка представила на розгляд наукової спільноти результати своїх досліджень. У них вона охарактеризувала систему елементів оцінки виправлення засуджених та запропонувала ступені, критерії і показники їх виправлення. Доповідь викликала жваву дискусію, в результаті якої, молоді вчені дійшли висновку щодо необхідності виявлення осіб, схильних до злочинної діяльності, на етапі, коли вони ще не вчинили злочин і застосування до таких осіб засобів профілактичного характеру.

До оргкомітету конференції надійшло понад шістдесяти тез доповідей та наукових повідомлень від молодих учених, які працюють у різних галузях науки, практично за всіма спеціальностями, за якими ведеться підготовка в докторантурі та ад’юнктурі університету.

Після підведення підсумків, учасники конференції отримали збірник наукових тез і доповідей.

 

ВЗГ ХНУВС