Для студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено бінарне заняття на тему «Протидія торгівлі людьми». Його провели помічник судді Зарічного районного суду м. Суми Ольга Служенко та викладач кафедри юридичних дисциплін філії Євген Страшок. У проведенні заняття також взяли участь професор кафедри юридичних дисциплін Наталія Горобець, доцент цієї ж кафедри Яна Садикова та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Марина Колесник.

Торгівля людьми є найголовнішим порушенням прав людини в сучасному світі. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються. Євген Страшок ознайомив студентів з масштабами цієї проблеми в Україні  та розповів про безпечну поведінку за кордоном з метою попередження торгівлі людьми.

Ольга Служенко розповіла слухачам про основні складові злочину та про форми експлуатації, які є невід’ємним елементом торгівлі людьми чи іншої незаконної угоди щодо людини, й навела конкретні приклади, коли громадяни України ставали «живим товаром».

Сумська філія ХНУВС