У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ пройшов День відкритих дверей. До навчального закладу завітали учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Суми та Сумської області, а також студенти коледжів і училищ.

Метою проведення заходу стало ознайомлення майбутніх абітурієнтів з правничими професіями, умовами вступу до Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, особливостями навчання, наукової роботи та дозвілля студентів, матеріально-технічною базою, перспективами працевлаштування. На відвідувачів чекало багато корисної інформації, виставок, демонстрацій, показових виступів тощо.

З вітальним словом до гостей заходу звернувся директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Лукаш. Він розповів про навчальний заклад, особливості вступу, а також побажав майбутнім абітурієнтам гарного навчання та успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання. Начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських Управління кадрового забезпечення ГУ НП в Сумській області Євген Шосталь, звертаючись до майбутніх абітурієнтів, розповів про перспективи працевлаштування в органах та підрозділах поліції, особливості проходження служби на посадах поліцейських.

Абітурієнтам, які завітали на День відкритих дверей, була запропонована екскурсія навчальним закладом. Відвідувачам продемонстрували криміналістичний кабінет, валізу криміналіста, показали окремі прийоми криміналістичної техніки.

Студенти філії провели для абітурієнтів правові конкурси та вікторини.

Також під час заходу школярі ознайомились з виставкою зброї та спеціальних засобів, що знаходяться на озброєнні управління «КОРД» ГУ НП в Сумській області. Поліцейські-кінологи продемонстрували роботу службових собак з виявлення вогнепальної зброї та наркотичних засобів.

З творчими номерами перед гостями виступили студенти та працівники філії.