Курсанти і студенти Харківського національного університету внутрішніх справ за ініціативи Громадської Спілки «Харківський Університетський Консорціум» переглянули документальний фільм «Віддалений гавкіт собак». Ця кінострічка є призером XV Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA – отримала головну нагороду студентського журі.

Фільм, який зняв режисер із Данії Сімон Леренґ Вільмонт,  спостерігає за життям 10-річного Олега, чиє життя перевернулося догори ногами через війну на сході України. Олег живе зі своєю улюбленою бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей уже покинули їхнє село, але Олегові та Олександрі подобається жити там разом, тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного. Але життя стає дедалі складнішим, і війна все ніяк не закінчується.

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA уперше відбувся 2003 року під назвою «Дні кіно про права людини». Його організаторами виступили Українська Гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «Південь», Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров'я» та ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв». Головна ідея фестивалю – документальне кіно може не тільки фіксувати важливі зрушення в суспільстві, але й виступати каталізатором соціальних змін.

ВЗГ ХНУВС